www.sefabdullahusta.com
3 adet muz
2 kahve fincanı (Türk kahvesi)
Un
Çeyrek kalıp margarin
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket petibör bisküvi
1 paket yulaflı bisküvi
Muhallebimiz için yağımızı eritiyoruz, üzerine unumuzu ekleyerek hızlıca karıştırıyoruz (topaklanmaması için). Hafif pembeleşince sütümüzü ekliyoruz iyice çırpıyoruz. Kaynamaya başlayınca şekerimizi ekliyoruz. 5 dakika sonra vanilyamızı ekleyerek bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz. Bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz, sıra kuplarımızı hazırlamaya geldi. Kuplarımızın dibine sırasıyla muhallebi, bisküvi, muhallebi, muz, bisküvi, muhallebi koyuyoruz. Bu işlemi bütün kuplarımıza uyguluyoruz. En üste isteğe göre tekrar muz ve fıstık ile süsleme yapabilirsiniz.
|