Danilo Zanna
400 g Pınar Labne
4 yumurta
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Kedidili
100 g çilek
20 g şeker
Bitter Çikolata Topları
Kakao
Yumurtaların akı ve sarısını farklı kaplara ayırın. Yumurta aklarına biraz tuz ekleyin. Kar gibi oluncaya kadar çırpın. Yumurta sarılarına şeker ekleyin ve mikserle çırpın. Pınar Labne'yi ekleyin ve iyice karıştırın. Çırpılmış yumurta aklarını da ekleyin. Kaşık yardımıyla karıştırın. Ardından kremayı sıkma torbasına doldurun. Çilekleri dilimleyerek şeker ile bütünleşinceye kadar pişirin. Biraz su ekleyin, hafifçe çatal yardımıyla ezin. Kedidillerini ortadan ikiye bölerek inceltin. Kupların tabanına sıkma torbasındaki kremadan ekleyin. Üzerine çikolata toplarını koyun ve biraz daha krema sıkın. Kedidillerini hazırladığınız çilekli sos ile iyice ıslatın ve kremanın üzerine dizin. Son olarak tekrar krema ekleyip süzgeç yardımıyla kakaoyu üzerine serpin. Çilekle süsleyerek servis edin.
|