1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kakao
5-6 küçük acıbadem kurabiyesi
1 yumurta sarısı
Süt ve toz şekeri ocakta ısıtın. Ayrı bir kapta unu tereyağında kavurun. Un sarardığında üzerine ısınmış şekerli sütü karıştırarak azar azar dökün. Kakaoyu ekleyin, muhallebi kıvamına gelene dek karıştırıp pişirin. Ocaktan alıp, dövülmüş acıbadem kurabiyesini ve yumurta sarısını içine katın. Bu karışımı kuplara bölüştürüp buzdolabında dondurun. İsterseniz kakaolu muhallebiyi uzun dikdörtgen bir kaba boşaltıp, pasta formunda dondurabilir, servis tabağına ters çevirebilirsiniz.
|