Yarım kilo dana kıyma
1 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
5 adet domates
10 adet çarliston biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz acı biber
1 çay kaşığı pul biber
Kurbanlık etinizi kıyma olarak çektirin. Soğanı soyup ince ince doğrayın Kıyma ve soğanı derin bir Kaba alıp, acı biber, pul biber, kimyon ve tuz ilave ederek yoğurun. Domatesleri ve biberleri sirkeli suda yıkayıp kalın dilimler halinde doğrayın. Şişleri yağlayın ve kıyma karışımını şişlere elinizle sıkarak dizin. Ardından bir domates bir biber şeklinde şişin üzerini doldurun. Izgarada kebaplarınızı pişirin. Önü ve arkasının tamamen piştiğinden emin olun. Isıtılmış lavaş ile servis edebilirsiniz.
|