Kısa URL: https://ml.md/lc44705
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2009
2,936 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER (4 Kişilik)
½ Kg Kurkaz
1 çorba kaşığı tereyağı
250 gr. Kuzu kuşbaşı et
2 su bardağı su (veya et suyu)
1 çorba kaşığı domatessalçası
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Kurkazıarın kabuğu soyulur. Küp küp doğranır. Bir tencerenin içerisine tereyeğı eklenerek eritilir. İçine etler atılarak sarartılır. Daha sonra kurkazlar eklenerek birkaç kez çevrildikten sonra tuz ve karabiber eklenerek bir kasede su ile inceltilmiş olan salça katılarak 20 dk. Hafif ateşte pişirilir. Ve sıcak servis edilir.
Not: Kurkaz; sulak alanlarda kendiliğinden yetişen bir çeşit yabani yerelması.