|
|
KURU ARMUT TATLISI |
|
Havva Atar
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc99566
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2014
3,848 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.mpd.org.tr
1 kg. Kuru armut
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
1 fincan dövülmüş ceviz
Olgunlaşmış armutlar bıçakla kesilerek güneşte kurutulur. Bu kurumuş armutlar sahana konur , içerisine su , şeker de konduktan sonra mangal üzerinde armutların iyice şişip pişmesi beklenir. Sonra üzerine eritilmiş tereyağı ve dövülmüş ceviz serpilerek yenir.
|
|
KURU ARMUT TATLISI Tarifleri Bingöl Yemekleri
|
|