|
Kuru Baklalı ve Bulgurlu Yaprak Sarma |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48045
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2010
2,153 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
200 gr asma yaprağı
100 gr bakla içi
200 gr Bizim Pilavlık Bulgur
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı AltınHasat Riviera Zeytinyağı
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
dereotu
Asma yapraklarını ve kuru baklayı ılık suda 2 saat bekletin. Sarma içini hazırlamak için; bir tencerede zeytinyağını iyice ısıtıp sırasıyla soğanı, baklayı ve en son olarak bulguru kavurun. Suyu ekleyip birkaç dakika daha karıştırın. Ocaktan alıp kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. Asma yapraklarını bol suyla yıkayıp süzün. Yapraklardan bir tanesini tezgahın üzerine yayın. 1 çorba kaşığı kadar bulgurlu karışımdan ortasına yayın. Yaprakların kenarlarından karşılıklı uçlarını birleştirip sigara böreği şeklinde sarın. Kalan malzeme bitene dek aynı şekilde hazırlayın. Sarmaları geniş ve düz tabanlı bir tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su ilave edip kısık ateşte pişirin. Ocaktan alın. Soğuduktan sonra servis yapın.
ML® Kuru Baklalı Bulgur Pilavı için tıklayın
|
|