|
|
Kuru Bamyalı Piliç |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc55284
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2010
2,118 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket Banvit Piliç Kalça Kuşbaşı
100 gr kuru bamya
1/2 kg ebegümeci (sadece yaprakları, iri doğranmış)
1 adet ufak boy havuç (halka doğranmış)
1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
400 ml su (kaynar)
1 adet limon
Bamyaları ipleri ile yaprakları ve tüyleri dökülünceye kadar ovuşturun.
Akan suyun altında ovarak yıkayın ve yarım limon sıkılmış bol kaynar suda 10 dak. haşlayıp süzün.
İplerini çekerek çıkartın ve soğuk suda 10 dak. dinlendirip süzün.
Zeytinyağını ısıtıp, et, havuç ve soğanı katın. Orta ateşte karıştırarak 10 dak. pişirin. Ebegümeci ve bamyayı katıp suyu ve kalan limon suyunu ilave edin, bamyalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dak. pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|
Kuru Bamyalı Piliç Tarifleri Banvit Yemek Tarifleri
|
|