1 su bardağı tahin
1 su bardağı susam
1 su bardağı yer fıstığı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
6 adet taze soğa
1 su bardağı ince bulgur
1 adet salatalık
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Susam ve fıstık ayrı ayrı kavrulur. Sonra blenderden geçirilir. Yoğurma kabına bulgur, 1 su bardağı su, salçalar konur ve yoğurmaya başlanır. Biraz yumuşayınca tahin, hazırlanan susam, fıstık, baharatlar katılır, bütünleşene kadar yoğrulur. En son nar ekşisi ve ince doğranmış salatalık, soğan katılır. Ceviz kadar parçalar alınır ve köfte şekli verilir.
|