Beyşehir Belediyesi
1 dizi patlıcan kurusu
1 dizi biber kurusu
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı pirinç
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı
Patlıcan ve biberler sıcak suda haşlanır. Bir kabın içerisine pirine, kıyılmış soğan, bulgur, salçalar, baharatlar, yağ ve tuz koyup bir iç malzemesi hazırlanır. Haşlanan biber ve patlıcan kurularının içerisine iç malzeme koyulup, tencereye dizilir. Yağını koyup, su ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.
Not: Bir kış yemeğidir.
|