300 gr. un (10 çorba kaşığı)
125 gr. margarin
200 gr. kaşarpeyniri
2 adet yumurta
Biraz tuz
Üzeri için;
Susam
Çörekotu
Unu hamur tahtasına eleyiniz.
Yağı içine koyup, bıçakla incecik kıyınız.
Ortasını açıp, 1 yumurtayı, etrafına rendelenmiş kaşarpeyniri koyup, tuz atıp, yoğurunuz.
Üç eşit parçaya ayırıp, yaş bez altında 15-20 dakika dinlendiriniz.
Her parçayı 4-5 mm. incelikte açıp, küçük karelere kesiniz.
Hafif yağlanmış tepsiye aralıklı olarak diziniz.
Fırına koyacağınız zaman üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpiniz.
Orta ısılı ateşte altını üstünü hafif pembe renkte pişiriniz.
|