https://gurmekibris.com
400 gr kuru börülce
Su
Tuz
1-2 adet limon, arzuya göre
½ demet pazı, 5cm büyüklüğünde doğranmış; veya ½ kilo kabak, büyük parçalara doğranmış
Zeytinyağı
Börülceyi bir gece önceden suda bekletin. Suyunu süzün ve orta boy bir tencerede börülcelerin üstünü örtecek kadar su koyup, orta ateşte haşlamaya bırakın. 5 dakika kaynadıktan sonra, suyu değiştirin ve aynı miktarda su ilave edip yine haşlamaya bırakın. Kaynarken oluşan köpüğü kaşık yardımıyla alın. Tuz ve yarım limonun suyunu ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kaynatın. Pazıyı veya kabakları da ayrı bir tencerede, üstünü örtecek kadar suyla yumuşayıncaya kadar haşlayın. Börülceyi ve sebzeleri ocaktan alın ve sularını iyice süzüp bir servis kabına alın. Tuz, zeytinyağı ve limon suyu ilave edip karıştırın. İsteğe bağlı sıcak veya soğuk servis yapın.
|