|
Kuru Dolma (Oğuzeli Gaziantep) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164343
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2022
262 defa indirildi / yazdırıldı
|
20-25 adet patlıcan kurusu ve biber kurusu
250 gram kıyma (orta yağlı)
2 bardak pirinç
2 büyük soğan
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ (eğer kuru olursa daha fazla da ekleme yapabilirsiniz)
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Bir tutam kuru dereotu
Öncelikle kuru biber ve patlıcanları 15 dakika harlı ateşte haşlayalım.
Ateşten alıp soğuk suya atıp şoklayalım.
Daha sonra iç malzemelerinin hepsini karıştırıp yoğuralım.
Şokladığımız patlıcan ve biberleri yarısına kadar dolduralım ve ağzını kapatalım.
Tenceremize tek tek dizelim.
Üzerine tekrar 1 tatlı kaşığı salça, nar eksisi ve birazcık sumak koyup sıcak su ile karıştırıp dolmalarımızın üzerine dökelim.
Üzerine geçmeyecek kadar su koyup önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim.
|
|