1 paket penne makarnası
10 adet kurutulmuş domates
4 sap frenk soğanı (yoksa yeşil soğan)
1 çay kaşığı fesleğen
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates püresi
Kurutulmuş domatesleri 1 saat sıcak suda bekletin. Tencerede 4 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Dövülmüş sarımsak ve kurutulmuş domatesi 3 dakika soteleyin. İnce kıyılmış Frenk soğanı ya da yeşil soğan, 2 bardak su, karabiber ve tuz koyun. Kısık ateşte sosu 15 dakika pişirin.
Büyük bir tencereye su doldurun. İçine tuz koyup kaynatın. Kaynayan suya makarnaları atıp 8-10 dakika haşladıktan sonra süzün. Hazırladığınız sosu makarna tenceresine dökün. Kısık ateşte, sos makarnaya iyice karışana kadar karıştırıp sıcak servis yapın.
|