Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Barbunya Tarifleri > KURU FASULYE SAHAN MUSAKKASI (1 adet - 80,854 defa bakıldı)

KURU FASULYE SAHAN MUSAKKASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Barbunya Tarifleri
Fava Tarifleri
İç Bakla Tarifleri
Kuru Börülce Tarifleri
Kuru Fasulye Tarifleri
Mercimek Tarifleri
Nohut Tarifleri
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KURU FASULYE SAHAN MUSAKKASI

Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc9989
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
2,741 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
Yarım kilo kuru fasulye veya 1 kilo içli taze fasulye
1 küçük paket yağ
4 baş soğan
300 gr. kıyma
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı bahar
1 demet maydanoz
Yarım fincan dolma fıstığı
Yarım fincan dolma üzümü «Kuş üzümü»
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet domates veya yarım fincan salça.

Yapılışı :
Gerek taze gerekse kuru fasulye taneleri, kuruyu gerekirse bir gece evvelden suya yatırarak, bir tencerede 4 - 5 bardak su ile yumuşayıncaya kadar haşlamalı. Bu müddet fasulyenin cinsine göre değişirse de ortalama 40 dakika ile bir saat arasında kabul etmelidir. Fasulyeler haşlana dururken bir tencereye yağ konup soğanlar kaba doğranarak atılır ve sararıncaya kadar börttürülür. Sonra buna, kıyma, fıstık, üzüm, ince kıyılmış maydanoz, şeker, tuz, biber ve bahar da ilave edilip 5 - 6 dakika daha kavrulup domatesler de katılır ve 10 dakika kadar daha pişirilir. Bundan sonra tencereye haşlanıp süzülmüş fasulyeler ile varsa et veya kemik suyu 2 bardak miktarınca ilave edilip orta ateş üzerinde yarım saat kadar tencere kapağı kapatılarak pişirilir. Bu müddet sonunda yemek ateşten alınıp tabağa aktarılarak sıcak servis yapılır.
Fasulyenin indirileceğine yakın üzerine sarımsakyoğurt gezdirilirce çok nefis olur.






KURU FASULYE SAHAN MUSAKKASI Tarifleri Barbunya Tarifleri



(1 adet KURU FASULYE SAHAN MUSAKKASI 80,854 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort