https://www.hurriyet.com.tr
1 Çay Kaşığı Toz Tarçın
1/2 (Yarım) Çay Kaşığı Toz Yenibahar
1/2 (Yarım) Çay Kaşığı Toz Karabiber
Çay Kaşığı Tuz
Tatlı Kaşığı Kuş Üzümü
1 ve 1/2 (Yarım) Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Bir Parmak Eksik Pirinç
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
İncirleri sıcak suyun içine koyun ve çok fazla yumuşamadan çıkarıp soğumaları için bekletin. Zeytinyağı ve küp doğradığınız soğanları tencereye alın, biraz kavurun. Yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 adet soğan, dolmalık fıstıkları ekleyip biraz çevirin ve pirinci ilave edip biraz kavurun.
1 su bardağı bir parmak eksik pirinç, 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık, daha sonra baharatlarını ekleyip karıştırın ve 1,5 su bardağı kadar su ekleyin.1 çay kaşığı toz tarçın, 1/2 (yarım) çay kaşığı toz yenibahar, 1/2 (Yarım) çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kuş üzümü ve 1/2 (Yarım) su bardağı su ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin. İncirleri alt tarafından biraz kesik atın ve pirinçleri doldurun ve servis tabağına dizin.
|