|
Kuru İncirli Patlıcanlı Et Sarma |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113524
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2015
1,944 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 dilim ince dövülmüş bonfile
4 dilim pastırma
½ adet patlıcan
1 adet kuru soğan
2 adet kuru incir
150 gram domates sosu
1½ çay kaşığı kuru kekik
1 tutam taze çekilmiş karabiber
1 tutam deniz tuzu
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım patlıcanı uzunlamasına ve ince dilimlere bölüp önlü arkalı ızgara yapın. Dövülmüş bonfilelerin üzerine 1 dilim patlıcan, 1 dilim pastırma ve kuru incir ilave edip rulo şeklinde sarın. Bir kürdan yardımı ile tutturun. Izgarada önlü arkalı pişirin. Bir sos tenceresinde, doğranmış soğanı tereyağı ile sote edip domates sos ve kekiği ilave edin. Izgara etleri bu sosun içinde 15 dakika daha pişirip üzerine biraz tereyağı döküp sıcak servis edin.
|
|