400 gram kuru patlıcan ve biber
100 gram kuru kabak
İçi için:
400 gram orta yağlı kıyma
2 domates
2 soğan
2 sivri biber
1 demet maydanoz
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Nar ekşisi, kimyon, nane
Kuru patlıcan, kabak ve biberleri kaynayan tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayın ve süzün.
İç malzemesi için kıymayı derin bir kabın içine alın. İçine haşlanmış nohudu, kıyılmış maydanozu, rendelenmiş domatesi ve ince doğranmış biberi ekleyip karıştırın. Pirinçleri de yıkayıp, nar ekşisi ve baharatlarla beraber ekleyin. Bu iç harcı kuru patlıcan, biber ve kabakların içlerine doldurun. Daha sonra da tencereye dizin. Hepsini bitirince dolmaların üzerine sıvı yağı gezdirin. Dolmaların yarısına gelecek kadar da su ekleyin. Ocak üzerinde kapağı kapalı olarak 45 dakika kadar pişmeye bırakın. Pişince servis tabağına alıp sıcak olarak ikram edin.
|