Milli Eğitim Bakanlığı
200 gram kuru kara kabak
200 gram orta yağlı kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
½ su bardağı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı kadar sıcak su
Üzeri için:
2 diş sarımsak
300 gram yoğurt
Tereyağı
Pul biber
Kurutulmuş kara kabak şeritleri ılık suda ıslatılır.
Kıyma, pul biber, soğan, 1 yemek kaşığı salça, maydanoz, dereotu, köftelik bulgur ve tuz yoğrularak iç malzemesi hazırlanır.
Bu içle, kabaklar muska şeklinde sarılır.
1 su bardağı sıcak su ile tencerede 10 dakika orta ateşte pişirilir.
Başka bir tavada hazırlanan tereyağı, salça, tuz, su karışımı tenceredeki sarmaya eklenir.
Kısık ateşte yarım saat kadar pişirilir.
Tencereden servis tabağına alınır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı pul biber sosu ilave edilerek servis edilir.
|