Kısa URL: https://ml.md/lc127301
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2017
1,343 defa indirildi / yazdırıldı
Anadolujet Magazin
50 gr kuru kuzugöbeği mantarı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su (mantarı ıslattığınız suyu kullanın)
1 baş kuru soğan
1 diş sarımsak
Bir tutam taze ya da kuru tarhun otu
Bir çimdik muskat rendesi
Tuz
Karabiber
Mantarı akşamdan kaynar suya koyun; sabaha kadar yumuşasın. Suyunu atmayın.
Mantarları süzüp kuşbaşı doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritip yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı pembeleşene kadar kızartın. Unu ekleyip bir meyane hazırlayın.
Un kokusu kalmayınca yavaş yavaş sütü ve mantar suyunu dökün. Bırakın bir taşım kaynasın.
Mantarları ve baharatları ekleyip bir taşım daha kaynatın. Sıcak sıcak servis edin.