|
Kuru meyve ilaveli kuru baklava |
|
selvinaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2007
Mesajlar: 40 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc18106
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2007
2,452 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg fıstıklı hazır kuru baklava
100 gr kuru incir
100 gr kuru kayısı
1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı gülsuyu
4 top vanilyalı dondurma
50 gr kaymak
Şekerli sos için; kuru incir ve kayısıları zar şeklinde doğrayın. Kuru meyveleri derin bir tavaya alın. Tozşeker, su ve gülsuyunu ekleyip kısık ateşte karamelize edin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın.
Kuru baklavayı servis tabağına alıp ortasını açın. Üzerine bir parça kaymak ve bir top vanilyalı dondurma yerleştirin. Karamelize edilmiş kuru meyvelerle servis yapın.
ML® Kaklı Tatlı için tıklayın
|
|