Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kuru Meyveli Ayva Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuru Meyveli Ayva Tatlısı

istiridye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.07.2016
Mesajlar: 26
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc118559
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2016
2,297 defa indirildi / yazdırıldı




Neşe Akçiçek

3 adet ekmek ayva
1 su bardağı toz şeker
15 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
İç harcı için:
2 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yeşil elma
5 adet kuru incir
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 damla kırmızı gıda boyası

3 adet ayvayı soyup ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarıyoruz. Yayvan bir tencereye ayvaların iç kısımları üste bakacak şekilde yerleştiriyoruz. Tencerenin dibine ayvaların çekirdeklerini kabuk tarçını ve karanfilleri yerleştiriyoruz. Üzerine toz şeker ve suyu ilave edip harlı ateşte kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan sonra 1 damla kırmızı gıda boyası karıştırıyor ve kısık ateşe alıp ayvalar yumuşayana dek pişiriyoruz. Bir tavaya 2 kaşık toz şeker serpiyoruz. Elma ve kuru inciri minik küpler halinde doğruyoruz. Tavaya elma incir üzüm ve toz tarçını ekleyip meyveler ölene kadar pişiriyoruz. Ayvalar piştikten sonra fırın tepsisine diziyoruz. İç harcı ayvaların ortalarına dolduruyoruz. Tencerede kalan sudan ayvaların üzerine ikişer kaşık döküyoruz. 150 derecelik fırında 20 dakika daha pişiriyoruz. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra ayvaları sunum için tabağa alıp üzerlerine dövülmüş ceviz döküyoruz.







Kuru Meyveli Ayva Tatlısı Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri



(1 adet Kuru Meyveli Ayva Tatlısı 8,212 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort