|
|
Kuru Meyveli Balkabağı |
|
keramet sağtürk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2014
Mesajlar: 41 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc103025
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2014
1,775 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küçük balkabağı
2 çay bardağı toz şeker
6-7 adet kuru incir
yarım çay bardağı kuru üzüm
yarım çay bardağı iri kıyılmış badem
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı tereyağı
Balkabağını ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. İncirleri ince ince kıyın, kuru üzümü, bademi ve tarçını ilave edip karıştırın.
Bir fırın kabına yarım su bardağı su koyup balkabaklarını yerleştirin, üzerine tozsekeri serpin.
200 derecedeki fırında 30-40 dakika pişirin. Hafif yumuşamaya başlayınca hazırladığınız kuru meyve karışımını kabakların çukur kısımlarına eşit olarak paylaştırın. Üzerlerine küçük parçalar halindeki tereyağını koyun. Tekrar fırına verin, fırın kabının dibinde oluşan şerbeti zaman zaman kabakların üzerine gezdirin. Kabaklar iyice piştikten sonra fırından alın, soğutup servis yapın.
|
|
Kuru Meyveli Balkabağı Tarifleri Meyve Tatlıları
|
|