|
Kuru Meyveli Sütlü Pirinç Tatlısı |
|
yeşil al
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2014
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc128527
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2017
964 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 litre yağsız süt
Sıcak su
1 su bardağı kepekli pirinç
1 kahve fincanı bal
Üzeri için:
Kabuklu badem
Yaban mersini
Kuru kayısı
Kepekli pirinci yıkayıp tencereye alın. üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Suyu çekip yumuşayana kadar haşlayın. Süt ve balı ekleyip karışım koyulaşana kadar pişirin. Tatlıyı kaselere paylaştırın. Oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabında 2 saat bekletip soğutun. Kuru meyveler ve bademle süsleyip servis yapın.
|
|