Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN
18 adet kuru patlıcan
18 kaşık pirinç
500 gr yağlı kıyma
78 diş sarımsak
Kuru nane
Nar ekşisi
Karabiber
Tuz
Patlıcan sıcak suda hafif haşlanır ve suyu süzülür. Pirinç iyice yıkanır. İçine kıyma, domates salçası, ince doğranmış sarımsak, karabiber, nar ekşisi ve tuz eklenerek karış..rılır. İsteyen çok az sıvı yağ ekleyebilir. Patlıcanlar ağız kısmında boşluk kalacak şekilde sıkıştırılmadan doldurulur. Patlıcanların ağız kısmı yapıştırılır. Ağzı açılmayacak şekilde yan yana tencereye yerleştirilir. Üzerine limon sıkılır, kuru nane serpilir ve çok az sıcak su eklenerek kısık ateşte pişirilir. İsteyen üzerine salça ile hafif sos yapılarak sıcak serviste yapılabilir.
Not: Aynı iç ile kurutulmuş biber ve kabak dolması da hazırlanabilir.
|