Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kuru Patlıcan Yemeği (Alanya Antalya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuru Patlıcan Yemeği (Alanya Antalya)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc146184
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2019
1,107 defa indirildi / yazdırıldı




http://alanya.bel.tr

350 gr kuru patlıcan
200 gr kıyma
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet orta boy soğan
4 adet orta boy domates
1 baş sarımsak
200 gr arpacık soğan
4 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı kırmızıbiber
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 limon

Kullanılacak olan nohut bir gece önceden ıslatılır ve yemeğin yapılacağı gün kullanılmak üzere haklanır. Yemeğin yapılacağı gün Kuru patlıcanlar kaynamakta olan suya atılır ve yumuşayana karlar haşlanır.
Kıyma ısıtılmış tencerede kavrulur suyunu yekince zeytinyağı ve tereyağı eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Kavrufan kıymaya İnce ince kıyılmış soğan eklenir ve soğanlar pembeleştikten sonra rendelenmiş domates eklenerek bir miktar daha kavurma işlemine devam edilir. Kavrulan karışıma salça, toz kırmızıbiber, haşlanan patlıcanlar, nohutlar eklenir ve patlıcanların üzerini kaplayacak kadar su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
Kaynayan yemeğin içine arpacık soğan ve sarımsaklur da eklenir. Yemek kıvam almaya boşlayınca, yemeği ocaktan almadan 10 dakika önce, limon suyu eklenerek pişirme işlemi tamamlanır.

Not: Pişirme esnasında arpacık soğanların içinin çıkmaması için soyulmuş arpacık soğanların ucuna bıçak yanlımı ile + işareti yapılır. Ayrıca soğanlar ve sarımsaklar yemeğe ilave edildikten sonra tencerenin kapağı açık bırakılmalıdır kı soğan ve sarımsağın yoğun kokusu yemeğe geçmesin. Kuru patlıcanlar haşlamadan önce yıkanmamalıdı, eğer yıkanırsa pişmez.







Kuru Patlıcan Yemeği (Alanya Antalya) Tarifleri Antalya Yemekleri



(1 adet Kuru Patlıcan Yemeği (Alanya Antalya) 3,610 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort