1 paket kelebek makarna
3 adet kuru patlıcan
2 adet kuru kırmızı biber
3 diş sarmısak
6 yemek kaşığı kaşar rendesi
4 yemek kaşığı makarna
Karabiber
Tuz
Kuru patlıcanları ve kırmızı biberleri 2 saat boyunca ılık suda bekletin. Sonra patlıcanı da biberleri de ayırıp 10'ar dakika kaynatın. İnce şeritler şeklinde doğrayın. Tencereye 4 yemek kaşığı sana klasik koyun. Sana ısınınca dövülmüş sarmısak, patlıcan ve biber atıp 3-4 dakika soteleyin. Pul biber, karabiber, tuz ve 1 çay bardağı su koyup kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyip, 8-10 dakika haşlayıp süzün. Sosu makarnaya ilave edin, makarnayla birlikte 2-3 dakika tahta kaşıkla karıştırdıktan sonra üzerine kaşar serperek servis yapın.
Fotoğraf "Ankara Kalesi" tarafından gönderildi. 06.05.2019
|