Refika Birgül
1 çorba kaşığı Dört Renk Biber
4 çorba kaşığı Pırasa Kurusu
1 çorba kaşığı Kereviz Kurusu
3 çorba kaşığı Havuç Kurusu
3 çorba kaşığı Soğan Kurusu
2 çorba kaşığı Sarımsak Kurusu
4 adet Kuru Kırmızı Biber
10 adet Kurutulmuş Domates
1 çorba kaşığı dört renk biberi havanda kabaca dövün. Havana 4 çorba kaşığı pırasa kurusunu, 1 çorba kaşığı kereviz kurusunu, 3 çorba kaşığı havuç kurusunu, 2 çorba kaşığı da toz sarımsak ve 3 çorba kaşığı soğan kurusu ekledikten sonra karıştırın. Son dokunuş olarak, 4 adet kuru kırmızı biberi ve 10 adet kurutulmuş domatesi küçük küçük doğrayarak ekleyin. Bu karışımı çorbalarda, eti çeşnilendirmek için, erişte ve makarnalarda kullanabilirsiniz.
|