Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kuru Sebzelerin Ayıklanması ve Yıkanması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuru Sebzelerin Ayıklanması ve Yıkanması

Ahmet Senyelli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.07.2007
Mesajlar: 28
Kısa URL: https://ml.md/lc16337
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2007
2,129 defa indirildi / yazdırıldı




Kuru sebzelerin ayıklanması: Miktarına göre büyükçe düz bir tepsiye veya masa üzerine konur. Elle azar azar öne doğru dağınık olarak çekilir. İçindeki taş, süprüntü ve kabuklu kısımlar çıkarılır. Yalnız pirinci ayıklarken görebileceğimiz renkli taşlar, darı veya kabuklardan başka bir de tıpkı kırık pirince benzeyen beyaz küçük taşlara çok dikkat etmelidir. Bunlara dikkat edilmediği takdirde pirinçle beraber karışıp tabağımıza kadar gelir. Hattâ dişimizi kırabilir.
Mercimek, börülce' kuru bakla gibi yiyecekler durduğu yerde böceklenir.Bunları da ayıklarken böceklerini dikkat ederek çıkarmak gerekir.
Mercimeği ayıkladıktan sonra üzerine bol su koyarak karıştırırsak böcekleri suyun yüzüne çıkar, bu suretle ayıklamış oluruz.
Nohut ve çeşitli fasulyeler de aynı şekilde ayıklanır. Bunlar pişmeden evvel akşamdan ıslatılır. Bu suretle kolaylıkla pişmesi sağlanır.
Bulgur da pirinç gibi ayıklanır. Yalnız bazı bulgur çok taşlı olur. O zaman bulgur bir tencereye konur. Üzerine su dökülür. Yavaş yavaş sallayarak başka tencereye boşaltılır. Bu suretle birkaç deta tekrarlanır. İçindeki taşlar dibe giderek toplu bir halde çıkarılır.
Pirinç yıkanırken iki avuç arasında hatif hafif ovalamalı, kırmadan yıkamalıdır. Pirincin suyu duru çıkıncaya kadar yıkamak lâzımdır. Aksi halde pilâv lapa olur.
Bütün kuru sebzeler çok bayat olmamalıdır. Senesi geçtikten sonra hem böceklenmek ihtimali çoğalır, hem de pişmesi güçleşir. Besleyici öz-dekleri zengin olan bu besinleri, çocuklara ve çok çalışanlara bol miktarda vermelidir.






Kuru Sebzelerin Ayıklanması ve Yıkanması Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(1 adet Kuru Sebzelerin Ayıklanması ve Yıkanması 54,608 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort