|
|
KURU ÜZÜMLÜ PUDİNG |
|
pardus
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Beypazarı-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26995
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2008
2,075 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak tereyağı
4 bardak un
2 bardak süt
2 bardak kuru üzüm
2 adet yumurta
2 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
Yağ ve yumurtalar iyice çalkalandıktan sonra ılık süt ilave edilir. Diğer tarafta hazırlanan unlar kabartma tozunun ve kuru üzüm karıştırıp hazırlanan yağ ve yumurtaya ilave edilir. Bu hazırlanan malzemeyi yağlanmış, soğutulmuş bir kaba dökerek orta hararetteki bir fırında 45 dakika pişirmelidir. Bu müddet ortalama rakamdır. Pudingin pişip pişmediğini kibrit çöpü veya kürdanla bakmak daha iyi usuldür. Fırından çıkarılan puding sıcakken üzerine toz şeker serpmeli ve soğuduktan sonra dilim dilim keserek ikram etmelidir.
ML® Kaklı Tatlı için tıklayın
|
|
KURU ÜZÜMLÜ PUDİNG Tarifleri Aşure Tarifleri
|
|