https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 tatlı kaşığı toz tarçın
3 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Kalıp:
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 22 cm)
Kuru üzümleri bir kaseye alıp üzerini kapatacak kadar su ilave edin ve 10 dakika bekletin. Suyunu iyice süzüp bir tabağa alın. Üzerine 1 yemek kaşığı unu serpin ve karıştırarak una bulanmasını sağlayın. Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine tarçını ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip mikserin düşük devrinde malzemeler karışıncaya kadar çırpın. Üzerine kuru üzümleri ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın, kaşık ile düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
Fırından çıkarıp 15 dakika bekletin. Kalıptan ters çevirerek çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
|