Van Valiliği
Malzemeler:
1 kg. köftelik bulgur
2 baş soğan
Tuz
İki tutam reyhan
2 kaşık un
Ezilmiş kurut veya torbada süzülmüş yoğurt
3 diş sarımsak
Kavurma (küçük parçalar halinde doğranmış)
2 kaşık yağ.
Yapılışı:
Ufak doğranmış soğanlar tencereye konulur, onun üstüne bulgur, reyhan, tuz, eklenir, üzerine yeterince kaynar su dökülür, hafif ateşte haşlanarak suyu çekilir, bir tepsiye boşaltılır, un katılarak iyice yoğrulur, avuç içinde sıkılarak köfteler hazırlanır. 1 su bardağı kaynar su ile birlikte tencereye köfteler konularak pişirilir. Suyunu çekince ocaktan indirilir, hafifçe torbada suyu alınmış yoğurt çatalla çırpılarak köftelerin üzerine dökülür. Diğer tarafta 2 kaşık yağda kavurma ve bir tatlı kaşığı pul biber (istenirse) ile sos yapılır, yoğurdun üzerine kavurmalı sos dökülür.
Fotoğraf "timsal" tarafından gönderildi. 01.11.2014
|