Kurutulmus çiçek bamyası 150 g
Dana kusbası 300 g
Kuru sogan 1 adet
Domates salçası 1 yemek kasığı
Kemik suyu 7½ su bardağı
Zeytinyağı ¼ su bardağı
Limon 1 adet
Karabiber ½ çay kasığı
Tuz ½ çay kasığı
Kuru bamyaların tüylerini temizlemek için iplerini çıkarmadan kuru bir bez içerisinde ovalayın.
Daha sonra genis delikli bir süzgeçte eleyerek tüylerin tümüyle bamyalardan ayrılmasını saglayın.
Bamyanın iplerini haslamadan çıkarırsanız parçalanacaktır. Bu nedenle Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’yi Yahni/Tencere Yemegi moduna aldıktan sonra haznesine bamyaları ekleyin.
Bir limonun suyunu sıkın ve yarısını hazneye ekleyin. Bamyaların üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kapağı kapalı olarak 5-7 dakika kadar haslayın.
Daha sonra bamyaları süzün ve iplerinden çıkartın. Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’yi Sote 180 °C moduna alın ve zeytinyağının yarısını ekleyin.
Yag ısındıktan sonra etleri ilave edin ve suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
Kavrulan ete kalan yağı ve ince ince dogranmıs soganları ilave edip ve pisirmeye devam edin.
Domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Daha önceden Gurme Sef ile hazırladığınız kemik suyunu, limon suyunun kalan yarısını, haslanan bamyaları, tuz ve karabiberi ekleyip Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’yi tekrardan Yahni/Tencere Yemegi moduna alın. Tüm malzemeleri 25 dakika kaynamaya bırakın.
Çorbanız 10 dakika dinlendikten sonra servise hazırdır.
Not: Sote modunda kapak açık kullanılmalıdır.
|