https://www.sabah.com.tr
2 su bardağı kurutulmuş domates
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı doğranmış yeşil zeytin
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı kekik
2 adet yufka
Yufkaları ıslatmak için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
Kurutulmuş domatesleri sıcak suda 20 dakika bekletin ve süzün. İri doğrayıp, bir kaba alın. İçine ceviz, yeşil zeytin, kaşar peyniri ve kekik katıp, karıştırın. Yufkaları ıslatmak için sıvı yağ ve suyu bir kapta karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemine serin ve üzerini bu karışımla ıslatın. Diğer yufkayı üzerine serin ve tekrar bu karışımla yağlayın. Önce boylamasına, sonra enlemesine ikiye kesin. Elde ettiğiniz 4 parça yufkanın her birini tekrar ikiye bölün ve toplam 8 parça yufka elde edin. Bir parça yufkanın geniş kısmına kurutulmuş domatesli karışımdan 1-2 çorba kaşığı koyun ve her iki tarafını içe doğru kapatıp, kalın paçanga böreği gibi sarın. Diğer yufka parçalarını da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|