|
Kus Kus (Refahiye Erzincan) |
|
koçak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2020
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc151492
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2020
408 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
Kus Kus için:
1 kase bulgur
1 kaşık tuzlu su
3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
Pişirilmesi için:
1 kase kus kus
1 litre su
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Geniş bir leğen içerisine 1 kase bulgur ve üzerine de 1 kaşık tuzlu su dökülür.
Ayrı bir kap içerisinde yumurta, süt ve un iyice çırpılır.
Çırpılan bu malzeme bulgurun bulunduğu leğene kaşık kaşık ve arada bir dökülerek bulgurlar avuç içi yardımıyla sürekli aynı yönde daireler çizerek dönderilir.
Çırpılan malzemeler bitince yuvarlak boncuk şeklinde kus kus elde edilmiş olur.
Bir tencere içerisinde su ve tuz atılarak kaynatılır.
Kus kus tencereye atılarak yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Kus kus yumuşayınca bir defa soğuk sudan geçirilerek süzülür.
Bir tencerede tereyağı eritilerek kus kus un üzerine dökülerek servis edilir.
Not: Arzuya göre kus kusun üzerine yoğurt veya tulum peyniri dökülerek de servis edilebilir.
|
|