Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

KUŞANEDE KESME MAKARNA


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Balıklı Makarna Tarifleri
Bezelyeli Makarna Tarifleri
Biberli Makarna Tarifleri
Brokolili Makarna Tarifleri
Cevizli Makarna Tarifleri
Domatesli Makarna Tarifleri
Erişte Tarifleri
Etli Makarna Tarifleri
Fasulyeli Makarna Tarifleri
Fırın Makarna Tarifleri
Havuçlu Makarna Tarifleri
Ispanaklı Makarna Tarifleri
Kabaklı Makarna Tarifleri
Kesme Makarna Tarifleri
Kıymalı Makarna Tarifleri
Köfteli Makarna Tarifleri
Kremalı Makarna Tarifleri
Kuskus Tarifleri
Mantarlı Makarna Tarifleri
Lazanya Tarifleri
Patlıcanlı Makarna Tarifleri
Peynirli Makarna Tarifleri
Salçalı Makarna Tarifleri
Sebzeli Makarna Tarifleri
Soğanlı Makarna Tarifleri
Sosisli Makarna Tarifleri
Soslu Makarna Tarifleri
Spagetti Tarifleri
Sucuklu Makarna Tarifleri
Şehriye Tarifleri
Tavuklu Makarna Tarifleri
Ton Balıklı Makarna Tarifleri
Yoğurtlu Makarna Tarifleri
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KUŞANEDE KESME MAKARNA

ilke
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 24.03.2009
Mesajlar: 19
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc34777
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2009
2,081 defa indirildi / yazdırıldı




HAMURU:
350 gram un (7 kahve fincanı)
50 gram un (açmak için) (1 kahve fincanı)
75 gram süt (1 kahve fincanı)
4 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı yumurta beyazı
10 gram tuz (1/2 çorba kaşığı)
HAŞLAMAK İÇİN:
12 bardak su
2 silme çorba kaşığı tuz
SALÇASI:
400 gram sığır eti
75 gram soğan (1 orta)
80 gram margarin (4 çorba kaşığı)
600 gram domates (4 büyük), ya da 1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salça
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1 kahve kaşığı karabiber
3 bardak su ya da et suyu
İÇİNE:
40 gram tereyağı ya da margarin (2 çorba kaşığı)
100 gram rende gravyer (1 bardak)

1 Hamur açılan tahtaya 350 gram un eledikten sonra, unun ortasını havuz gibi açmalı ve açılan bu yere; 4 adet yumurta sarısı, yarım kahve fincanı yumurta beyazı ile, içine yarım çorba kaşığı tuz katılmış 1 kahve fincanı da su veya süt koyarak, yuğurmalı, bunları sıkı hamur yapmalı, sonra da, elde edilen bu hamuru iki eşit parçaya kestikten sonra üstüne nemli bir bez örterek hamurları 1 - 2 saat kadar dinlenmeye bırakmalıdır. (Hamur ne kadar fazla dinlendirilirse o kadar kolay ve rahat açılır).
2 Sonra, 1 - 2 saat kadar dinlendirmiş olduğumuz bu hamurları sıra ile alarak, üstü unlanmış hamur tahtasına koymalı ve hamurun üstünü de hafifçe unladıktan sonra bunun üstüne merdane ile basarak aşağı yukarı büyükçe bir tabak yuvarlaklığında açmalı, sonra da, merdane ile açmış olduğumuz bu hamuru 2 milimetreye, yani hamur tahtası belli belirsiz görünür bir hale gelinceye kadar bir çok kez oklavaya sararak, oklavaya sarılmış olduğu halde hamurun iki uçlarına basmak ve yuvarlamak, sonra da oklavadan çıkararak başka ucundan olmak üzere tekrar sararak hamurları büyütmelidir.
3 İnce açılmış bu hamurları, hamur tahtasına ya da masaya sererek ve 40 - 50 dakika kadar bırakarak, hamurların hafifçe kurumalarım sağlamalı, sonra hafifçe kurumuş olan bu hamurları dört parmak enliğinde katlayarak sardıktan sonra bunların üçte birini, sarılmış olarak, iki parmak eninde kesmeli ve şerit haline getirmelidir, kalan hamurları da yarım parmak eninde kesmelidir.
4 Diğer taraftan, bir kuşaneye 4 silme çorba kaşığı margarin koyarak kızdırmalı, sonra bu yağa, nua ya da tranş tarafından kemiksiz 500 gram sığır eti koyarak etin her bir tarafı nar gibi oluncaya kadar kuvvetli ateşte 15 dakika kızartmalı, sonra da buna, küçük kesilmiş 1 orta baş soğan katarak, soğan hafif pembemsi bir renk alıncaya kadar arada bir karıştırmalı, kavurmalı, sonra bunlara, kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış ve gayet küçük parçalara doğranmış 4 büyük domatesi erimiş bir hal alıncaya kadar pişirmeli sonra da tencereye, bir kaç defada olmak üzere 3 bardak da su, ya da et suyu katarak, tencerenin kapağım kapatmalı ve et yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 3 saat ortadan daha az kuvvetteki ateşte pişmeye bırakmalı, et pişince tencereden alarak, gerek eti, gerekse salçayı bir tarafa ayırmalıdır.
5 Sonra bir tencereye 12 bardak su ile. 2 silme çorba kaşığı tuz koyarak, kaynamaya bırakmalı, su kaynayınca buna, hazırlayarak bir tarafa ayırmış olduğumuz enli ve ensiz bütün makarnaları atarak, makarnalar az yumuşayıncaya kadar 8-10 dakika arasında haşlamalı ve sıcak suyunu döktükten sonra soğuk suya atarak 15 dakika su içerisinde bırakmalıdır.
6 Bundan sonra hamurların suyunu iyice süzmeli ve süzülen bu makarnaların iki parmak eninde olanlarım alarak, içi iyice yağlanmış büyükçe bir kuşaneye kenarlarından taşarcasına döşemeli ve üstlerine bir miktar yağ gezdirdikten sonra, döşenmiş makarnaların aksi yönünde olmak üzere bir kat daha geniş makarna döşemeli ve bunların üstlerine de bir miktar tereyağı, ya da margarin ve rende gravyer peyniri ile hazırlamış olduğumuz salçanın dörtte birini yaymalı, bunun üstüne de ince kesmiş olduğumuz makarnaların yansım gelişigüzel döşedikten sonra, üstüne yine bir miktar rende gravyer peyniri ile kalan salçanın üçte birini ve salçanın üstüne de kalan makarnaları, bunun üstüne de bütün tereyağı ve rende gravyer peynirini koyduktan sonra üstlerine de kenarlarından taşan geniş makarnaları kapatmalıdır.
7 Sonra tepsiyi orta kuvvetteki fırına sürerek, aşağı yukarı 20 dakika kadar fırınlamalı ve fırından alarak üstüne, yuvarlak ve büyük bir tabak kapatmalı, sonra da tepsiyi altüst etmeli, makarnayı tabağa aldıktan sonra kenarlarına da, dilimlere kesilmiş olarak eti sıralamalı ve üstüne de kalan domates salçasını dökmeli ve hemen sıcak sıcak servis yapmalıdır.






KUŞANEDE KESME MAKARNA Tarifleri Biberli Makarna Tarifleri



(1 adet KUŞANEDE KESME MAKARNA 50,095 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort