https://www.sultanmarketing.kz
400 g Sultan soçni makarnası
1 ekmek
3 yemek kaşığı bitki yağı
300 g dilim dilim biber turşusu
½ demet fesleğen
2 küçük baş soğan
2 diş sarımsak
700 g kuşbaşı et
2 yumurta
500 g domates
Tuz
Karabiber
Ekmeği suda yumuşatın. Turşu biberin suyunu dökün. Feslegenin birkaç yaprağını ayrı koyup kalanını doğrayin. Soğan ve sarımsağı 1 yemek kaşığı yagda kavurun.
Etle, sıkıp suyu çıkarılan ekmekle, feslegenle, yumurtayla, tuz ve biberle karıştırın. Kusbaşı eti 3 ayrı kısıma ayırın.
Makarnayı tuzlu kaynamış suda 10-12 dakika pişirin (1 litre suya 100 g makarna). Suyunu dökün.
Yağ sürülmüş kaba 1/3 katla pişirilmiş Sultan makarnasını, biber ve kuşbasi eti koyun ve son katını da makarnayla tamamlayın. 30 dakika 200°C sıcaklıkta kızdırılmış fırında kızartın.
Domatesi ince ince doğrayıp 1 yemek kaşığı yağda haşlayın ve baharatları koyun. Yemeği sosla birlikte ikram ederken bazilikle süsleyin.
|