Malzemesi:
500 gr. kuşbaşı et,
2 soğan,
40 gr. margarin,
150 gr. mantar
250 gr. domates,
1/2 litre su,
tuz,
biber,
8 adet büyük boy dolmalık biber,
1 çay kaşığı un,
2 çorba kaşığı süt,
1 çay kaşığı acı kırmızı biber.
Hazırlanışı:
Soğanı rendeleyin. Tencerede yağı kızdırın ve yıkanmış ve suyu alınmış etleri ve soğanı yağa atarak kızartın. Mantarları ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun. Yarısını küçük küçük doğrayıp mantarla birlikte ete ilâve edin. Suyunu koyun. Kısık ateşte 40 dakika pişirin. Etleri sudan çıkarın. Tuz, biber ile tadlandırın. Kalan domatesleri küçük küçük doğrayıp et ile karıştırın. Biberlerin üzerinden muntazam bir kapak kaldırın. İçini boşaltıp yıkayın. Et ve domates karışımını içine doldurun. Biberin kapağını kapatın ve kısık ateşte 30 dakika pişirin. Biberleri servis tabağına alarak sıcak olarak muhafaza edin . Bir kabın içinde unu ve sütü karıştırın. Acı biberi katın. Karışıma mantar ilâve ederek, içinden biberleri çıkardığınız sosa bu malzemeyi katın. 5 dakika kaynatıp, kapaklarını çıkardığınız biberlerin içine malzemeyi taksim edin. Servis yapmadan önce biberlerin kapaklarını yerleştirin ve sıcak olarak servis yapın.
Not: Doldurulmuş biberlerin muntazam olması için, kalın kabuklu biberleri tercih etmelisiniz. Ayrıca biberleri yıkarken ve içlerini boşaltırken zedelememeye çalışın.
|