Yarım kg kıymaım tatlı kaşığı
1 baş soğan
1 adet yumurta
1 diş sarınsak
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı karabiber
İçi için:
Yarım kg kuzu kuşbaşı
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kaşar
Önce iç hazırlanır; tereyağı, kuşbaşı ve tuz tavaya atılır, orta ateşte suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Köfte harcı için soğsn ve sarımsak rendelenir. Diğer malzemeler eklenir, özleşene kadar yoğrulur. Köfte harcından yumurta kadar parçalar alınıt. Streç film üzerinde, parmak uçlarıyla çay tabağı kadar açılır. Yüzeyine önce rende kaşar bırakılır sonra soğumuş kuşbaşı kavurma konur. Streç film yardımıyla rulo yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine konur. 190 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.
|