|
|
Kuşgözü Mantı |
|
dünya tatlısı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54220
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2010
2,468 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 adet yufka
250 gr. kıyma
1 adet ince doğranmış soğan
Tuz
Karabiber
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 komposto kasesi sarımsaklı yoğurt
2 kaşık tereyağı (çorba kaşığı)
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
YAPILIŞI
Bir kapta kıymayı, soğanı, tuzu, karabiberi, sıvıyağı, 2-3 kaşık suyu karıştırın. Yufkaları yayın. Karışımdan yufkanın her yerine sürün ve rulo şeklinde sıkıca sarın. Diğer yufkaya da aynı işlem tekrarlayın. Bir parmak kalınlığında kesin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Yağı kızdırın, salça ve biber koyun. Yoğurdun üzerine gezdirin. Servis yapın.
|
|
Kuşgözü Mantı Tarifleri Hamur İşleri
|
|