Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Balıklar > Kuşkonmaz Soslu Pisi Balığı (1 adet - 39,695 defa bakıldı)

Kuşkonmaz Soslu Pisi Balığı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuşkonmaz Soslu Pisi Balığı

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc63723
Gönderme Tarihi: 31.May.2011
1,915 defa indirildi / yazdırıldı




75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı
8 pisi balığı filetosu (derileri yüzülüp, yıkanarak süzülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1+1/4 su bardağı balık suyu
4 sap maydanoz
125 gr (1 su bardağı) un
2 yumurta (hafifçe çırpılmış)
100 gr (1 su bardağı) kuru ekmek içi
1 limon (dörde bölünmüş)
Sosu:
125 gr mantar (temizlenip, ince dilimlenmiş)
1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı limon suyu
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
1+1/2 çorba kaşığı un
250 gr (1 su bardağı) krema
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
15 ince kuşkonmaz ucu (pişirilmiş)

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip, ısıtınız. 1 çorba kaşığı yağla, ateşe dayanıklı yayvan bir cam kabı hafifçe yağlayınız.
Balık filetolarının dördünü ortalarından ikiye katlayıp, yağladığınız cam kaba koyunuz. Üstlerine tuz ve biberi serpip, balık suyunu ekleyiniz. Kabın üstünü örtüp fırına sürerek, balıkları 25-30 dakika pişiriniz.
Bu arada, kalan 4 balık filetosunun her birini boylamasına üçe kesip, kestiğiniz parçaları önce una, sonra yumurtaya, en sonra da ekmek içine bulayınız. Fırındaki cam kabı çıkarınız. Suyunu süzüp ayırarak, balıkları sıcak tutunuz.
Kalan 4 çorba kaşığı yağı, büyük bir tavada orta ateşte kızdırınız. Ekmek içine batırılmış balık filetosu parçalarını koyup, her yanlarını 2-3'er dakika, renkleri nar gibi olana kadar kızartınız. Tavayı ateşten alınız. Cam kaptaki pişmiş filetoları, ısıtılmış bir servis tabağının ortasına döşeyiniz. Tavada kızartılmış filetoları, fırında pişmiş filetoların çevresine dizerek, sosu hazırlayana kadar sıcak kalmalarını sağlayınız.
Sosu hazırlamak için mantarları, suyu ve limon suyunu küçük bir tencereye koyup, 4-5 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, mantarları delikli bir kepçeyle çıkararak bir kenara bırakınız.
Yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritiniz. Tahta bir kaşıkla unu katıp 2-3 dakika daha pişirdikten sonra, tuz, biber, kuşkonmaz ve haşlanmış mantarları katarak 3 dakika daha, kuşkonmazlar iyice ısınana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, sosu balıkların üstüne dökünüz. Yemeğinizi maydanoz sapları ve limon parçalarıyla süsleyerek, servis ediniz.






Kuşkonmaz Soslu Pisi Balığı Tarifleri Balıklar



(1 adet Kuşkonmaz Soslu Pisi Balığı 39,695 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort