6 büyük boy yumurta
8 adet kuşkonmaz
7-8 adet mantar
Yarım çay bardağı süt
Yarım mor soğan
5-6 yaprak taze fesleğen
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
Taze fesleğen yaprakları
Taze kekik
Keçi peyniri
Kuşkonmazların sert saplarını kesin, mantarları Arçelik Resital Doğrayıcı’da doğrayın.
Arçelik Ankastre Ocak'ta bir tencerede su kaynatın ve kuşkonmazları 2-3 dakika haşlayın.
Sıcak sudan çıkardığınız kuşkonmazları buzlu suya daldırıp çıkartın.
Bir kasede yumurta, süt ve tuzu Arçelik Resital Mikser ile çırpın.
İnce doğranmış fesleğen, mantar, mor soğan ve kuşkonmazı da ekleyip karıştırın.
Fırına dayanıklı bir tavaya zeytinyağını gezdirin.
Üzerine fritatta karışımınızı dökün.
Arçelik Ankastre Fırın'da 180 derecede 8-9 dakika pişirin.
Piştikten sonra üzerini keçi peyniri, taze fesleğen ve taze kekik ile süsleyin.
Arçelik Resital Çay Makinesi'nde yaptığınız nefis çay eşliğinde servis edin.
|