MALZEMELER
2 adet patates
1 bağ maydanoz
250 gr kuşkonmaz
1 çay kaşığı hardal
1 buçuk çay kayığı yağ
100 gr taze sert peynir
2 çorba kaşığı portakal suyu
biraz pırasa
tuz
HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyun ve tuzlu suda biraz kimyonla kaynatın. Kuşkonmazı yıkayıp, soyun. Kabuğunu bir kapta ağır ateşte kaynatın, sonra temizlediğiniz kuşkonmazı ilave ederek 15-20 dakika daha kaynatın. Peyniri, hardalı, tuzu ve portakal suyunu bir kaba koyun ve ağır ağır karıştırarak ısıtın. Maydanozu ve pırasayı parçalara doğrayın ve yağı da karıştırarak ilave edin. Sosunu daha önce ısıttığınız bir tabağa dökün ve kaynamış sebzeyi ilave edip, maydanoz yapraklarıyla süsledikten sonra servis yapın.
|