|
|
Kuskus Kazablanka (Fas) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102503
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2014
2,268 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kuzu kemikli parça et
1 paket kuskus
3 adet domates
2 adet yeşilbiber
1 tatlı kaşığı zencefil
1 yemek kaşığı safran
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarımsak
2 adet havuç
1 adet kabak
2 kaşık margarin
1 tatkı kaşığı biber salçası
1çay kaşığı pul biber
1 kaşık sıvıyağ
1 kaşık sarı üzüm
2 kaşık dolmalık üzüm
Bir kaşık margarinle birlikte kuskusları pembeleştirip tuz atın. Üzerine 3 bardak sıcak su ilave edin. Kuskus pilavını pişirip bekletin. Kemikli parça etleri yıkayıp tencereye koyun. Üzerine bir kaşık margarin, tuz, karabiber ilave edin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar bekletin.Etleri iyice karıştırarak kavurun. Üzerine zencefil ve safran ilave edin .Kabuğu soyulmuş domatesi doğrayın. Salça, biber ve dövülmüş sarımsağı ilave edin. Etlerin üzerini kapatacak kadar su koyun Etleri 30 dakika pişirin. Pişen etlerin üzerine kuskusu atıp karıştırın. Havuçları ve kabakları doğrayın.Bir kaşık sıvı yağda soteleyin.Kuskusun içine karıştırıp pul biber atın 10 dakika pişirin. Bir kaşık İzmir üzümünü ve dolmalık üzümü yağda çevirip kuskusun üzerine dökün, servise hazırlayın.
|
|
Kuskus Kazablanka (Fas) Tarifleri Filistin Yemekleri
|
|