|
|
Kuskus |
|
fulin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2012
Mesajlar: 42 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc83295
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2012
1,482 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Klasik
1 Çay Kaşığı karabiber
2 Adet soğan (ince kıyılmış)
3 Adet sivri yeşil biber (acı tercih edilir)
4 Diş sarımsak (kıymaya ve yoğurda pay edilecek)
2 Tatlı Kaşığı tuz (kıymaya ve makarnaya pay edilecek)
1 Paket kuskus makarnası
500 gr yoğurt
2 Çorba Kaşığı salça
200 gr kıyma
1) 50gr. sana klasik 4 bardak su içinde eritilir, kaynayınca tuzu ve kuskus makarnası içine konur, kaynayınca altı kısılarak kısık ateşte 20 dakika pişirilir ve dinlendirilir.
2)Ayrı bir yerde yoğurt+sarımsak+az tuz ile sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Pişen kuskus'ların içine bu sarımsaklı yoğurt katılarak iyice karıştırılır ve bir cam tepsiye döşenir.
3) Soğanlar, 75 gr. sana klasik ile pembeleşene kadar kavrulur, içine yeşil sivri biber , 1 diş sarımsak ve kıymalar ile kavrulmaya devam edilir. Tuz+salça+karabiber eklenerek biraz sulu ancak kıvamlı bir harç elde edilir. Hazırlanan bu kıymalı harç da daha önceden cam tepsiye yaydığımız kuskusların üzerine dökülür. Servis yaparken istenilen şekilde pasta dilimler gibi sunum yapabilirsiniz. Nefis bir lezzet ve görünüm oluyor.
|
|
Kuskus Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|