|
KUYRUK YAĞI ERİTMEK |
|
karakaçan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.06.2010
Mesajlar: 43
|
Kısa URL: https://ml.md/lc52911
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2010
2,119 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tereyağını miktarına göre bir tencereye koyup ateşe sürünüz. Tuzsuz ise biraz tuz ilâve ediniz. Kaynayıp kabardıkça ve köpük hâsıl oldukça kepçe ile savurarak köpüğünü yediriniz. Eğer taşarsa ccaktan biraz çekiniz. Ya da ateşi hafifletiniz. Posa dibe ininceye kadar kaynatınız. Bundan sonra ateşten çekip biraz sonra posaya su karıştırıp tekrar ateşe sürünüz. Isındığı sırada kalan yağ suyun üzerine çıkacağından indirip soğuduktan sonra o yağı da diğer kaba alıp kullanınız.
|
|