Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Beyti Tarifleri > Kuyu Kebabı (Kastamonu) (1 adet - 1,562 defa bakıldı)

Kuyu Kebabı (Kastamonu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuyu Kebabı (Kastamonu)

pişmaniye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2020
Mesajlar: 42
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc149798
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2020
437 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

1 Adet Süt Kuzu

Kuzu kesilir, derisi soyulur, tulumu çıkarılır.
Kan süzülene kadar kuzu askıda bekletilir.
Çıralı çam odunları 1,70 metre derinlikte ve 1,20 metre çapındaki kuyuya atılır ve yakılır.
Odunlar yandıktan sonra alınır ve kuyu temizlenir.
Sonrasında kuyunun dibine 90 cm çapında ve 15 cm derinliğinde içerisinde az miktarda su bulunan bir tava yerleştirilir.
Kuzular demirlere saplanır ve parlama olmaması için seri bir şekilde kuyunun içerisindeki asma çubuklara 8 kuzu art arda asılır.
Fırının kapağı kapatılır. Önceden hazırlanmış çamur kapağın etrafına kuyuya hava sızdırmayacak şekilde sıvanır.
Kuyu çok tavlı olabilir. Bu nedenle yarım saat sonra kuzulara bakılır. Şayet gerekli ise askıdaki kuzuların yana kayıp yanmaması için merkeze kaydırılır.
1,5 saat kadar öylece pişer ve ardından 1 dakikalığına kapak açılırak kuyunun hava alması sağlanır.
Sonra tekrardan çamurla sıvama işlemi gerçekleştirilir. Sonrasında ise 1 saat kadar daha pişmesi beklenir.
Kuzu hafiften ağıra çıkarılır ve tezgâhtaki sini üzerine alınır.
Önce boylamasına 2’ye bölünür. Sonra bölünen kısımlar da 2’ye ayrılır. Toplam 4 parça şeklinde tepsiye konulur.
Kuzu tam anlamıyla piştikten sonra ağırlığından ortalama %40 fire verir.

Not: Kastamonu’da geçmiş dönemlerde Mayıs’ın ilk haftasında Hıdırellez Şenliklerinde Kuyu Kebabı yapılırmış. Kuyu Kebabı’nın yanında genelde Bulgur Pilavı ve ayran tüketilirmiş. Eskiden küçükbaş varlığının az olduğu, bu nedenle Kasım ayında doğan kuzuların Mayıs ayında 6 aylık olduktan sonra kesildiği söylenmektedir.







Kuyu Kebabı (Kastamonu) Tarifleri Beyti Tarifleri



(1 adet Kuyu Kebabı (Kastamonu) 1,562 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort