1.5 kg. beyaz patates
2 adet kırmızı pancar
1 adet ekşi elma
1 adet füme kefal balığı
2-3 adet salatalık turşusu (Kornişon)
1 çorba kaşığı kapari
3-4 sap taze soğan
8 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı sert hardal
Yeterince tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Patatesleri yıkayıp, 20 dakika haşlayın. Süzerek sudan çıkarın. Kabuklarını soyup dilimleyin. Pancarı yumuşayana kadar suda haşlayın. Haşlanmış pancarları tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Ekşi elmayı soyup çekirdek yuvasını çıkarıp, aynı şekilde pancar gibi doğrayın. Salata kabı içinde sirke, zeytinyağı ve hardalı karıştırıp İçine doğradığınız patates, pancar ve elmaları atıp, karıştırın. Tuzunu biberini ekin. Bu işlemi yaparken, patates ve pancarların sıcağa yakın, ılık olmasına dikkat edin. Kefal balığı fümesinin filetosunu çıkartıp, küçük küçük doğrayın. Yaptığınız salatanın üzerine kefal parçalarını, küçük doğranmış kornişonları ve bir çorba kaşığı kapari atıp harmanlayın. Bekletmeden ikram edin.
|