|
|
Kuzu Beli Tranş Servisi |
|
bahçıvan teyze
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2013
Mesajlar: 103 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc100326
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2014
1,578 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Süt kuzusunun böbrek yatağı kısmı, üzerinin yağı ve böbrekleri alınarak parçalanmadan iki veya dört kişilik olarak hazırlanır. Omurga kemiğinin üst tarafında ve her iki yanda kontrfile parçaları; iç tarafında ise yine her iki tarafta bonfile parçaları bulunur. Parça olduğu gibi fırına konarak kızartılır.
Çatal ve bıçak yardımıyla tranş tahtasına alınan parça, çatalla omurga kemiği ile et arasına batırılarak sabit hale getirilir.
Omurga kemiği boyunca boydan boya kesmek suretiyle sırt filetoları kemikten ayrılır.
Mevcut filetolar ya eğik kesimler halinde ya da 1-1.5 cm kalınlığındaki dikey kesimler halinde kesilerek 3-4 parçaya ayrılır.(İskeletin alt tarafındaki bonfile daha sonra çıkarılır ve sonradan servis yapılır.)
Her iki kesimden sonra etler kemik iskelet üzerinde ilk şeklini alacak şekline sokulur ve soğumaması için ısıtıcıya konulur.
Tranş tahtası ve tranş takımları masadan kaldırılır.
Filetolar sıcak tabağa yerleştirilip garnitürlenir.
Konuğun sağından servis edilir.
|
|
Kuzu Beli Tranş Servisi Tarifleri Sofra Düzeni ve Servis
|
|