|
Kuzu Etli Bakla |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc41426
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2009
1,882 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
300 gram orta yağlı kuşbaşı kuzu eti
Yarım kilo bakla
2 su bardağı sıcak su
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar dereotu tuz
Hazırlanışı:
Baklaları bol suda yıkayıp temizleyin. Soğanı kuşbaşı doğrayın. Sıvı yağ ile tereyağı karışımında hafif pembeleştirin. Et ilave edip kavurun. 2 su bardağı sıcak su ile 20 dakika pişirin. Baklaları ilave edin. Baklalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Tuzunu ekleyip ocağı söndürün. İnce kıyılmış dereotunu karıştırın. Servise sunun.
|
|